1. dan: LJUBLJANA (BLIŽNJE LETALIŠČE) – ISTANBUL – TBILISI
Zbor na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana oziroma na enem izmed okoliških letališč ter polet z vmesnim postankom do Tbilisija. V primeru poleta letala iz bližnjega letališča bo do letališča organiziran avtobusni prevoz. Svoje doživetje Gruzije bomo začeli z večernim sprehodom po starem mestnem jedru barvite prestolnice ob reki Mtkvari. Tbilisi je bila pomembna postojanka na svileni cesti in velja za enega najlepših zakavkaških mest. Mesto očara z idiličnim starim mestnim jedrom, kjer so mestne četrti strukturirane kot terase, živahne ozke ulice pa spominjajo na pravi labirint. Večerja v gruzinski restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.
2. dan: TBILISI – OGLED MESTA IN PIKNIK / zajtrk, piknik, večerja
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom starega mestnega jedra s cerkvijo Metekhi, mimo katedrale Sioni do Trga svobode, veličastne bazilike Anchuskhati ter mosta miru. Povzpeli se bomo do mestne trdnjave Narikala, od koder se odpira lep pogled na stari in novi del Tbilisija. Ustavili se bomo ob obokanih starih žveplenih termalnih kopelih, kjer sta se med drugimi okopala tudi Tolstoj in Puškin. Sledil bo ogled vinskega muzeja, nato pa obisk največjega bazarja svežih živil, kjer nas bodo navdušili barve, vonji in okusi tradicionalnih začimb, sadja in zelenjave. Po nakupu vseh potrebnih in željenih sestavin se bomo odpravili iz Tbilisija in v bližini mesta organizirali piknik. Po pikniku bomo imeli nekaj prostega časa v starem mestnem jedru, nato pa dnevno mero okusov dopolnili še z večerjo v gruzinski restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.
3. dan: TBILISI – GORI – UPLISTSIKHE – GORI / zajtrk, kosilo
Po zajtrku se bomo odpravili do kraja Gori, rojstnega mesta diktatorja Stalina, kjer si bomo ogledali njegov muzej. Sledila bo degustacija vina in kosilo z gruzinskim vinarjem Androm Barnovijem. Po kosilu bomo pot nadaljevali do antičnega jamskega mesta Uplistsikhe ob reki Mkvari, enega najstarejših mestnih naselij v Gruziji. Občudovali bomo cel kompleks različnih struktur iz obdobja od 12. stoletja pred našim štetjem do 17. stoletja našega štetja. Polni vtisov se bomo odpeljali do gostišča v osrčju narave v bližini mesta Gori, nastanitev in nočitev.
4. dan: MTSHKETA – KAKHETI – SIGHNAHGI – (TELAVI) / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku bo naš kompas pokazal v smeri vzhodne Gruzije. Najprej se bomo ustavili v nekdanji prestolnici Gruzije, Mtskheta, ki se nahaja na seznamu svetovne dediščine UNESCO. Ogledali si bomo katedralo Svetitskhaveli in samostan Jvari, nato pa pot nadaljevali proti regiji Kakheti, ki je najbolj znana gruzinska vinska in kulinarična regija. Naš prvi stik z regijo bo kratek sprehod po vinogradih vasice Saguramo, degustacija vina in kosilo v butični vinarni. Nato si bomo ogledali samostan Bodbe in pot nadaljevali do mesta Sighnaghi, ki s svojim »italijanskim« vzdušjem velja za enega najbolj slikovitih mest. Navdušili nas bodo pogledi na dolino Alazani in Kavkaško gorovje. Pot bomo zaključili v butičnem hotelu z lastnim vinogradom, SPA centrom in bazenom. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
5. dan: (TELAVI) – VINOGRADI IN VINSKE POKUŠINE / zajtrk in večerja
Že kar kmalu po zajtrku bomo obiskali večjo vinarno v Telaviju ter obisk nadgradili z ogledom vinograda, pokušino vina in kosilo s slavnim vinarjem Johnom Wurdemmanom. Po kosilu si bomo privoščili počitek v hotelu, po želji razvajanje v SPA centru in bazenu ali pa sprehod po vinogradu. V večernih urah nas čaka še ena lokalna zanimivost, ogled izdelovanja glinenih kvevrov, lončenih posod, ki se uporabljajo za shranjevanje vina. Sledila bo večerja. Nočitev.
6. Dan: (TELAVI) – TRŽNICA, KUHARSKI TEČAJ IN VEČERJA /zajtrk, večerja
Po zajtrku bomo opravili kreativen obisk lokalne tržnice, saj bomo nakupili sestavine za večerjo, ki jo bosta pripravila slavna kuharska mojstra. Sledila bo kratka predstavitev lokalnih sestavin, njihove vloge v prehrani in življenju Gruzincev ter njihovih zgodb skozi zgodovino. Pred predpripravo bo nekaj časa za počitek, nato pa bomo čisto resno začeli s kuharskim tečajem, ki ga bosta organizirala slavni gruzinski chef Shota Lagazidze in chef Bine Volčič. Po opravljenem tečaju bomo ponosni na svoje kulinarične mojstrovine sedli k večerji. Nočitev.
7.dan: (TELAVI) – TBILISI / zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili proti Tbilisiju. Doživetje gruzinskih okusov zadnjega dne bomo začeli s pokušino tradicionalnega gruzinskega kruha in lokalnega sira ter nadaljevali s pripravo in okušanjem slavne gruzinske sladice, »churchkhele«. Sledil bo obisk bolšjega trga v Tbilisiju ter nekaj prostega časa. Prevoz do hotela, nastanitev in čas za osvežitev. Naše imenitno kulinarično doživetje bomo seveda zaključili z zadnjo večerjo, in sicer gala večerjo v avtentični gruzinski restavraciji, kjer bomo ob ogledu folklorne predstave uživali tudi v lepoti tradicionalnih plesov. Nočni odhod proti letališču.
8. dan: TBILISI – ISTANBUL – LJUBLJANA
Predviden pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali na enem izmed okoliških letališč v dopoldanskih urah. V primeru pristanka letala na bližnjem letališču bo do Ljubljane organiziran avtobusni prevoz.