Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

Madeira – eksotični vrt Atlantika (O)

Previous

Apulija - duša južne Italije

Rim - Neapelj - Pompeji - brez nočne vožnje

Hiter pregled

VRHUNCI POTOVANJA: Kolosej–rimski forumi–rimski vodnjaki in baročni trgi–Pompeji–Vezuv–Teatro San Carlo–Plebiscitni trg–Orvieška stolnica

Od: 269,00 €

Opis izdelka

1. dan: (MARIBOR–CELJE) LJUBLJANA–RIM–HOTEL NA POTI PROTI NEAPLJU / večerja

Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja po avtocesti proti Orvietu. Mestece, ki se razteza na vulkanskem griču, je bilo poseljeno že v času Etruščanov. Danes je zanimivo zaradi svoje stolnice, podzemnega sveta, belega vina in okusnih slaščic. V popoldanskem času nadaljevanje vožnje proti Rimu. kjer bo postanek za ogled starokrščanskih katakomb, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle v sistem katakomb, ki se razprostirajo pod zemljo tudi v 5 nivojih. Pozno popoldne vožnja proti Neaplju. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: HOTEL–RIM–HOTEL / zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja v Rim in celodnevni ogled nekaterih mestnih znamenitosti: Kolosej, rimske in cesarske forume, Beneški trg z Viktorjancem, Beneško palačo in Palačo splošnega zavarovanja, Pantheon, trg Navona, baročni vodnjak Trevi, kjer velja vreči vanj kovanec z željo po vrnitvi v Rim, ter Španske stopnice s cerkvijo Trinita dei Monti, ki velja za eno najlepših rimskih kulis. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL–NEAPELJ–POMPEJI–HOTEL / zajtrk, večerja

Po zgodnjem zajtrku celodnevni avtobusni izlet. V primeru lepega vremena, se boste najprej povzpeli na Vezuv in se sprehodili okoli enega najbolj znanih ognjenikov na svetu. Pot vas bo nato vodila v premožne Pompeje, ki jih je prekril vulkanski pepel in jih ohranil neokrnjene do danes. Pompeji so danes zgodovinska priča življenja v obdobju antičnega Rima. Popoldne še kratek ogled mesta monumentalnega dela Neaplja z največjim italijanskim gledališčem San Carlo, Novim gradom ali anžovinskim dečkom, galerijo Umberta I. in veličastnim plebiscitnim trgom s frančiškansko cerkvijo. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL–TIVOLI–LJUBLJANA–(CELJE–MARIBOR) / zajtrk

Po zajtrku vožnja v Tivoli–mestece, ki se razteza ob vznožju Tiburtinskih gričev. Tam si boste ogledali antično Hadrijanovo vilo, v kateri je vladar Hadrijan združil vse tisto, kar je videl na svojih popotovanjih po rimskem imperiju. Ogled renesančne vile D’ Este, poznane po številnih vodnjakih in vodometih. V zgodnjih popoldanskih urah odhod in vožnja po Sončni avtocesti, z vmesnimi postanki proti Ljubljani, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

ODHODI: 25.04., 25.06., 29.10.2020

avtobusni prevoz po programu 3 polpenzione (večerja, zajtrk) v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah cestne pristojbine in parkirnine najem sistema audioguide vodenje in organizacija potovanja DDV

Popusti 10 % do 12 let starega otroka

Obvezna doplačila

Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (na recepciji hotela) lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

Dodatna ponudba Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo prevoz iz Maribora in Celja (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 15,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnine pribl. 40 EUR ostalo, kar ni navedeno v postavki, cena vključuje

ODKRITA BESEDA: ogled Vezuva je odvisen od vremenskih razmer do ognjenika. Prevoz s Štajerske se lahko združuje z drugimi programi.

[profiler]
Memory usage: real: 40370176, emalloc: 39749544
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem