Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

CINQUE TERRE

Previous

Maroko - Cesarska mesta in Sahara

RIM NEAPELJ POMPEJI - bus brez nočne vožnje

Hiter pregled

Rim, Neapelj Pompeji brez nočne vožnje je potovanje, namenjeno vsem ki želite veliko videti in izvedeti z nekoliko bolj umirjenim potekom ogledov. Spoznajte mesto Rim njegove znamenitosti, zgodbe in zgodovino. Pompeji vam bodo razkrili način življenja antičnih Rimljanov. Če prištejte še vzpon na ognjenik Vezuv, obisk južne prestolnice Italije - Neaplja, ogled Orvieta in vil v Tivoliju, dobite udobno kombinacijo avtobusnega spoznavanja Rima, Neaplja in Pompejev.

Od: 269,00 €

Opis izdelka

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči

Najmanjše št. potnikov: 35 

1. dan: (MARIBOR–CELJE) LJUBLJANA–RIM–HOTEL NA POTI PROTI NEAPLJU / večerja Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja po avtocesti proti Orvietu. Mestece, ki se razteza na vulkanskem griču, je bilo poseljeno že v času Etruščanov. Danes je zanimivo zaradi svoje stolnice, podzemnega sveta, belega vina in okusnih slaščic. V popoldanskem času nadaljevanje vožnje proti Rimu. Pozno popoldne vožnja proti Neaplju. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: HOTEL–RIM–HOTEL / zajtrk, večerja Po zajtrku vožnja do starokrščanskih katakomb in ogled prostora, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle v sistem katakomb, ki se razprostirajo pod zemljo v 5 nivojih. Avtobusni ogled modernega predela mesta, imenovanega Eur in nadaljevanje z mestnimprometom do središča Rima, kjer si boste ogledali nekatere njegove znamenitosti: Kolosej, rimske in cesarske forume, Beneški trg z Viktorjancem, Beneško palačo in Palačo splošnega zavarovanja, Pantheon, trg Navona, baročni vodnjak Trevi in Španske stopnice s cerkvijo Trinita dei Monti, ki velja za eno najlepših rimskih kulis. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL–NEAPELJ–POMPEJI–HOTEL / zajtrk,večerja Po zgodnjem zajtrku celodnevni avtobusni izlet. V primeru lepega vremena se boste najprej povzpeli na Vezuv in se sprehodili okoli enega najbolj znanih ognjenikov na svetu. Pot vas bo nato vodila v premožne Pompeje, ki jih je prekril vulkanski pepel in jih ohranil neokrnjene do danes. Pompeji so danes zgodovinska priča življenja v obdobju antičnega Rima. Popoldne v kolikor bo čas dopuščal še ogled monumentalnega dela Neaplja z največjim italijanskim gledališčem San Carlo, Novim gradom ali anžovinskim dečkom, galerijo Umberta I. in veličastnim plebiscitnim trgom cerkvijo Sv. Frančiška iz Paole. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL–TIVOLI–LJUBLJANA–(CELJE–MARIBOR) / zajtrk Po zajtrku vožnja v Tivoli, mestece, ki se razteza ob vznožju Tiburtinskih gričev. Tam si boste ogledali antično Hadrijanovo vilo, v kateri je vladar Hadrijan združil vse tisto, kar je videl na svojih popotovanjih po rimskem imperiju. Ogled renesančne vile D’Este, poznane po številnih vodnjakih in vodometih. V zgodnjih popoldanskih urah odhod in vožnja, z vmesnimi postanki, po Sončni avtocesti proti Ljubljani, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Odhod :

Avtobusni prevoz po programu 3 polpenzione (večerja, zajtrk) v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah Cestne pristojbine in parkirnine Najem sistema audioguide Vodenje in organizacija potovanja DDV

Popusti: 10 % za otroka do 12 leta starosti

V ceno ni vključeno

Ob prijavi: Obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo

Na kraju samem (na recepciji hotela): Lokalno predpisano mestno turistično pristojbino

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo prevoz iz Maribora in Celja (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 15,00 EUR/osebo

Na kraju samem (vodniku na poti): vstopnine pribl. 40 EUR ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje

[profiler]
Memory usage: real: 40370176, emalloc: 39764912
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem