Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

RIM NEAPELJ POMPEJI - bus brez nočne vožnje

Previous

Madeira – eksotični vrt Atlantika (O)

Maroko - Cesarska mesta in Sahara

Hiter pregled

Med Atlantikom in Saharo leži pod zasneženimi vrhovi Atlasa pravljična dežela, kjer v slikoviti in nenehno spreminjajoči se pokrajini počivajo kot priče bogate in burne preteklosti cesarska mesta. Tišina slikovitih medres je ostro nasprotje barvitemu vrvežu v ozkih ulicah. Tam se očem ponujajo pisane krasote Orienta. Tudi narava je poskrbela, da popotniku ni dolgčas. Bujnemu zelenju cedrovih gozdov, oljčnih gajev in oaz sledijo divje gorske doline Atlasa in neskončna prostranost Sahare, kjer nas pozdravijo prijazni Tuaregi, skrivnostni zakriti jezdeci, ki jim je puščava dom.

Od: 1.099,00 €

Opis izdelka

1. dan: Ljubljana - Rabat (V) | 130 km Potovanje bomo začeli zjutraj z avtobusnim prevozom na eno bližnjih letališč, od koder bomo poleteli proti Maroku. Po pristanku in ureditvi formalnosti bomo pot nadaljevali ob Atlantski obali do prestolnice RABAT, ki se ji bomo v primeru dovolj zgodnjega prihoda posvetili že ta, sicer pa naslednji dan. Poleg zunanjščine kraljeve palače in mavzoleja kralja Mohameda V. si bomo ogledali še Hasanov stolp, mogočen minaret, ki je edini ostanek nekdanje velike mošeje iz 12. stoletja. Name­stitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Rabat - Meknes - Volubilis - Fes

270 km Zjutraj obisk arheološkega muzeja v Rabatu, kjer posebej izstopa slovito bronasto doprsje antičnega vladarja kralja Jube II. Nato vožnja do mesta MEKNES, kjer si bomo ogledali mogočne stavbe, ki jih je dal postaviti eden najpomembnejših maroških vladarjev Mulaj Ismail. Obisk vladarjevega mavzoleja, "najlepših vrat Maroka" Bab Mansour ter ogromnega, obokanega poslopja, ki je nastalo za žitno kaščo. Med obiskom razvalin najpomembnejšega antičnega mesta v Maroku VOLUBILIS se bomo sprehodili med ostanki templjev in hiš, ki so okrašene s sijajnimi mozaiki. Proti večeru prihod v Fes. Name­stitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Fes

30 km Mesto FES, ki se ponaša z najstarejšo univerzo na svetu, je bilo dolgo prestolnica Maroka. V starem delu mesta utripa barvito orientalsko življenje po slikovitih ozkih uličicah. Ob obisku medrese Attarine bomo lahko občudovali preplet čudovitih ornamentov iz marmorja, keramike in cedrovine. Sledi ogled zunanjščine mošeje Kairaouine, mavzoleja Mulaj Idrisa II., fontane Najjarin in tradicionalnih obrtnih delavnic. Pred vrnitvijo v hotel se bomo ustavili še pri kraljevi palači v mestnem predelu Fes el Jdid in obiskali židovsko četrt. Ve­čer­ja in nočitev v hotelu.

4. dan: Ifrane - Midelt - Erfoud

410 km Pot bomo nadaljevali skozi IFRANE, ki z evropsko podobo predstavlja pravo eksotiko v Afriki. Ob prehodu čez gorska prelaza Zad (2.178 m) in Tizi-n-Talrhemt (1.907 m) se bo pokrajina ves čas spreminjala, od gozda atlantskih ceder do nenavadnih skalnatih oblik. Čez Srednji Atlas bomo skozi mesto MIDELT nadaljevali pot v Visoki Atlas. Pozno popoldne bomo skozi slikovite oaze, zasajene z datljevimi palmami, prispeli v ERFOUD. Namestitev v hotelu. Po želji fakultativni izlet do saharskih puščavskih sipin (doplačilo). Večerja in nočitev.

5. dan: Todra - Dolina Dades

320 km Med potjo proti zahodu nas bo spremljala slikovita pokrajina. Menjavanje puščave in zelenih oaz bo vse izrazitejše, posebno doživetje pa bo obisk divje romantične soteske TODRA, ki jo obdajajo več sto metrov visoke pečine. Nadaljevanje poti po dolini reke Dades z nasadi sadnega drevja, datljevih palm in vrtnic, iz katerih izdelujejo odlično rožno vodo. Vedno pogosteje se bodo pojavljali utrjeni gradovi Berberov, t. i. kasbahi, tipična stavbna oblika južnega Maroka. Proti večeru prihod v mesto Ouarzazate. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

6. dan: Ouarzazate - Ait Benhaddou

210 km Zjutraj si bomo ogledali kasbah Taourirt, ki je edina starejša stavba, po kateri slovi OUARZAZATE. Utrjeno palačo je dal postaviti kalif El Glaoui, ki je temeljito poskrbel za okras notranjščine. Najbolje so se ohranili prostori harema. V nadaljevanju poti proti severu si bomo ogledali tudi sloviti kasbah AIT BENHADDOU, ki je v preteklosti služil kot kulisa številnim filomom, med drugim tudi znanega filma Lawrence Arabski. Po sprehodu med razvalinami nekdanjega mesta, ki jih je vzel pod zaščito tudi Unesco, se bomo podali čez gorske prelaze Visokega Atlasa (Tizi-n-Tichka, 2.260 m) do Marakeša. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. dan: Marakeš

30 km V MARAKEŠU, imenovanem "Rdeči biser Orienta", bomo v palači Bahia, ki je nekoč pripadala velikemu vezirju, vstopili v čudoviti svet orientalskih interierjev, kjer se prepletata tišina dvorišč in sijajno okrasje iz keramičnih ploščic. V palači Badi bomo lahko občudovali dvorišče z nasadom oranževcev, mošeja Koutoubia pa je zanimiva zaradi bogate zgodovine in starega minareta, ki je simbol mesta. Oglede bomo zaokrožili z obiskom sijajnih vrtov Majorelle, katerih lastnik je bil Yves Saint-Laurent. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. Po večerji predlagamo vožnjo s kočijami po središču mesta.

8. dan: Marakeš - Casablanca

240 km Po zajtrku se bomo sprehodili skozi živahen bazar v središču mesta. Med drugim bomo obiskali medreso Ben Jusuf, ki slovi kot ena najlepših v deželi. Spoznali bomo, kako so včasih živeli študentje in občudovali umetelno okrašene prostore, ki so nanizani okoli spokojnega dvorišča. Od mesta se bomo poslovili z obiskom parka Menara, ki je zasnovan okoli velikega vodnega zbiralnika. Popoldne nadaljevanje poti do Casablance, največjega mesta v Maroku. Po prihodu namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

9. dan: Casablanca - Ljubljana

30 km Po zajtrku vožnja ob obalni cesti do mošeje Hasana II., ki po velikosti daleč prekaša vse druge v državi in na splošno sodi med največje sakralne stavbe na svetu. Videli bomo, da zmorejo maroški umetniki še vedno ustvariti spomenike, ki se lahko kosajo s tistimi iz preteklosti. Med vožnjo skozi moderne četrti proti letališču se bomo lahko prepričali, da je toponim »Bela hiša« izbran zelo dobro. Prevoz na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku bo organiziran avto­bus­ni prevoz do Ljubljane, kamor se bomo vrnili v poznih večernih urah.

ODHODI:  24.10.2020

avtobusni prevoz na letališče in nazaj, letalske prevoze po programu, letališke in varnostne takse, prevoze s sodobnim turističnim avtobusom po Maroku, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 4****, obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja), kompetentno slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov, vstopnine po programu, stroške organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Akontacija 349.- €

Doplačilo (na poti) 45.- € za napitnine.

Doplačili po želji: 35.- € za izlet v Saharo s terenskimi vozili, 30.- € za večerjo s folklorno predstavo v Fesu (cena ob vnaprejšnji rezervaciji).

Doplačila po želji (ob prijavi) zavarovanje rizika odpovedi: 5% od obračunane cene potovanja 189.- € za enoposteljno sobo

[profiler]
Memory usage: real: 40370176, emalloc: 39808736
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem