Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

Cinque Terre - Pet dežel

Previous

Azori, razkošje v zelenem in nebeška modrina

Grški dragulj, 5 dni

Hiter pregled

odlična kombinacija potovanja z ladjo in letalom (ali obratno)


Atene - grška prestolnica z Akropolo, Mikene z več kot 3000 let starimi Levjimi vrati, Epidavros z amfiteatrom z edinstveno akustiko v svetovnem merilu, Delfi – svetovno znano antično preročišče

Od: 529,00 €

Opis izdelka

1. DAN SLOVENIJA - ANCONA (nočna plovba)

V jutranjih urah avtobusna vožnja proti Anconi, kjer nas bo čakala grška ladja. V popoldanskih urah vkrcanje na ladjo, ki je s svojimi restavracijami, trgovino, igralnico, bari in diskoteko pravi plavajoči hotel. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Sledi noč- na plovba po Jadranskem morju proti Grčiji. Za vse, ki vam moči še ne bodo pošle, bomo po želji prijetno druženje popestrili z učenjem prvih plesnih korakov Sirtakija.

2. DAN IGOUMENITSA – METEORA - KAMENA VOURLA/DELFI (večerja, nočitev)

Zjutraj izkrcanje v največjem mestu severozahodne Grčije - Igoumenitsi. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini do mesta Ioannina in čez gorovje Pindos v dolino Meteore, kjer se nam bo že od daleč odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, uvrščene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh samostanov vožnja do Kamene Vourle ob Malijskem zalivu. Nastanitev.

3. DAN DELFI - PELOPONEZ (zajtrk, večerja, nočitev)

Vožnja v Delfe, »popek sveta«, kot so bili prepričani stari Grki. Ogled slavnega preročišča, kjer je domovala prerokinja Pitija ter odgovarjala na vprašanja in prerokovala romarjev, ki so prihajali v svetišče vsak sedmi dan. Sprehodili se boste po arheološkem parku, imenovanem “Sveta cesta” do Apolonovega templja, nekdanjega gledališča, stadiona. Naprej do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. stoletja. Nastanitev.

4. DAN MIKENE - EPIDAUROS - KORINT - ATENE (zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev)

Vožnja do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnonove grobnice, Akropole. Nadaljevanje poti do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Danes najbolj navduši svetovno znano gledališče, z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej v Korint, eno izmed čudes moderne dobe. Postanek za ogled strmih prepadnih sten ladijskega kanala, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Vožnja v Atene, krajši informativni avtobusni ogled in nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokalčki, ki naredijo Plako tako edinstveno. Možnost (doplačilo) ogledala folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet. Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

5. DAN ATENE - LJUBLJANA (Zajtrk)

Ogled prestolnice Grčije: trg Sintagma, kraljeva palača, kraljeva straža, stadion, na katerem so bile prve olimpijske igre moderne dobe, znamenita Akropola. Vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih legend in mitov. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom Atene z ostanki več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Ostale stavbe na Akropoli so Propileje, Erehtejon in arheološki muzej. Akropola je od leta 1987 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Vožnja do letališča in predvidoma popoldne polet proti Ljubljani.

ODHODI: 26.04., 30.04., 21.06.2020

avtobusne prevoze, cestne in ostale pristojbine, plovbo z ladjo Ancona - Igoumenitsa v štiri posteljnih notranjih kabinah, letalski prevoz Ljubljana - Atene, dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 € (ne velja za nočitev na ladji), doplačilo za nastanitev v triposteljni notranji kabini 25€ in v dvoposteljni kabini 35 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 50-60€, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €.

OPOMBA: program lahko poteka v obratnem zaporedju dni (z letalom iz Slovenije in povratek z ladjo), vsebina in cena potovanja pa je ostajata nespremenjena. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni glede na odprtje arheoloških središč. Cene doplačil so informativne narave, saj na povišanja cen ponudnikov in odpiralni čas žal ne moremo vplivati. Ob prijavi poleg točnega imena in priimka prosim navedite datum in kraj rojstva, številko potovalnega dokumenta ter državljanstvo.

[profiler]
Memory usage: real: 42991616, emalloc: 42053152
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem