Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

Grški dragulj, 5 dni

Previous

ZANZIBAR – iz Ljubljane

Azori, razkošje v zelenem in nebeška modrina

Hiter pregled

raj za ljubitelje narave; ena lokacija, devet različnih svetov; edinstvena kultura; prijetna temperatura ozračja skozi celo leto
Od: 1.649,00 €

Opis izdelka

1. DAN SLOVENIJA - LIZBONA (Nočitev)

Zbor potnikov na bližnjem letališču in polet proti Lizboni. Po pristanku bo sledil avtobusni panoramski ogled portugalske prestolnice: Most 25. aprila, arabska četrt Belem z najlepšimi spomeniki 15. in 16. stoletja, samostan sv. Jeronima, četrt Alfama in spodnji predel mesta - srce Lizbone - Trg Rossio, Avenija de Liberdade ter znameniti trg markiza de Pombala. Nastanitev v hotelu. V popoldanskem času se bomo sprehodili po starem delu mesta, čas bo za samostojno raziskovanje, nakupe, sprehode. V večernem času predlagamo obisk melanholične predstave fada (vključena večerja in prevoz).

2. DAN LIZBONA - SAO MIGUEL (Zajtrk, večerja, nočitev)

V jutranjem času prevoz na letališče in polet na največji otok Azorov, Sao Miguel, ki je poznan tudi kot zeleni otok z obilico zelenja. Azorski otoki so vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana, od Portugalske jih loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov, ki imajo čudovito klimo, temperature se skozi vse leto gibljejo med 15 in 25 stopinj in otočje ne pozna zime, zato je prav vsak mesec v letu primeren za obisk. Dih jemajoča vulkanska pokrajina z bujno cvetočo vegetacijo –zaščitni znak so hortenzije - plantaže čaja in ananasa, nasadi vinske trte… otočje nas bo navdušilo. Po pristanku letala se bomo podali na poldnevni izlet v narodni park Siete Cidades, ki je ena največjih lepot Azorskih otokov. Iz Ponte Delgade, glavnega mesta Azorskih otokov bomo krenili do razgledne točke Vista do Rei, od koder se odpira čudovit razgled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. V kraterju se nahaja vasica Siete Cidades, na poti do tja se bomo ustavili na plantaži ananasa, kjer bo na vrsti ogled pridelave ananasa in degustacija ananasovega likerja. Povratek proti Ponte Delgadi, nastanitev v hotelu in nočitev.

3. DAN SAO MIGUEL (Zajtrk, večerja, nočitev)

Dan bo namenjen raziskovanju otoka. Po južnem delu otoka se bom zapeljali do razgledne točke Caloura in nadaljevali do Vila Franca do Campo, ki je bila prva prestolnica otoka. Krajši postanek in vožnja v Furnas, kjer se nahaja jezero in vroči vulkanski vrelci, ki jih domačini uporabljajo kot pečice za pripravo hrane. Po želji ob doplačilu si bomo lahko za kosilo privoščili slavni »Cozido«, pripravljen v »vulkanski pečici«. Nato bomo obiskali najlepši botanični vrt Azorov Terra Nostra, v katerem se nahaja vroče vulkansko jezero. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v jezeru (po želji). V popoldanskem času se bomo vračali po severnem delu otoka in se na poti ustavili v tovarni čaja Gorreana, kjer bo na vrsti degustacija črnih in zelenih čajev. Za konec se bomo ustavili na razgledni točki, od koder je prekrasen pogled na Lagoa do Fago. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN SAO MIGUEL - TERCEIRA (Zajtrk, večerja, nočitev)

V jutranjih urah bomo poleteli proti otoku Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo zapeljali v Praia da Vitorio, kjer se nahaja ena najlepših plaž Azorov, nato bomo obiskali še Caldero de Cuilherme Moniz, kjer je največji vulkanski krater z znamenito špiljo z notranjim jezerom. Pozno popoldne se bomo ustavili še v pokrajini Biscoitos, znano po vinogradih in vinskih kleteh. Postanek za degustacijo vin (doplačilo), vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

5. DAN TERCEIRA (Zajtrk, večerja, nočitev)

Zadnji dan bo namenjen obisku mesta Angra do Heroismo, glavnemu mestu otoka, ki se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Prosti čas za zadnje nakupe spominkov in samostojne oglede. Večerja in nočitev.

6. DAN TERCEIRA - PICO (Zajtrk, večerja, nočitev)

Polet na otok Pico, ki je ime dobil po vulkanu, njegova konica Pico se vidi po vsem otoku. Obiskali bomo kraj San Roque, ki je veljal za središče kitolova, obiskali bomo tudi muzej, kjer se bomo seznanili s to dejavnostjo. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja ter ograjami, iz črne vulkanske kamnine. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih kraljevskih dvorih po Evropi.

7. DAN PICO - LIZBONA - BLIŽNJE LETALIŠČE (Zajtrk) Po zajtrku bo sledil prevoz na letališče in polet proti Lizboni ter naprej proti bližnjemu letališču.

 

Odhodi : 22.04., 26.06.2020

CENA VKLJUČUJE: letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, ena nočitev z zajtrkom v hotelu 3* Lizboni, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 4* na otoku Sao Miguel, ena nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (ali penzionu) na otoku Terceira, ena nočitev z zajtrkom v hotelu 3* na otoku Pico, pet večerij, avtobusni panoramski ogled Lizbone, poldnevni izlet v Siete Cidades na otoku Sao Miguel, celodnevni ogled otoka Sao Miguel, celodnevni ogled otoka Terceira, poldnevni izlet v Angra de Heroismo, degustacijo ananasovega likerja na Sao Miguel, vstopnina v Botanični vrt Terra Nostra na Sao Miguel, obisk tovarne čaja na Sao Miguel, lokalno vodenje, slovensko spremstvo, stroški organizacije potovanja.

POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

DOPLAČILO: za manjšo skupino (najmanj 15 potnikov) za vse odhode 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 139 €, povratni prevoz na bližnje letališče 50€.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: predstava Fada v Lizboni 45 €, degustacija vin na otoku Terceira 9 €, morebitne dodatne vstopnine, ki niso navedene v »cena vključuje«.

[profiler]
Memory usage: real: 42991616, emalloc: 42062552
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem