Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Previous

Rim - Neapelj - Pompeji - brez nočne vožnje

Previous

Sicilija - sredozemska lepotica

Apulija - duša južne Italije

Hiter pregled

VRHUNCI POTOVANJA: Neapelj, Bari, Castell dell monte, Matera, Alberobello in Trulli, Lecce, Ostuni, Brindisi, San giovanni rotondo.

Od: 625,00 €

Opis izdelka

1. dan: LJUBLJANA–TRST BARI
Zbor potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani v popoldanskih urah. Organiziran prevoz do letališča Ronchi dei Legionari (Trst) in večerni let družbo Ryanair na letališče v Bari. Po pristanku vožnja do hotela v okolici mesta, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BARI–CASTELL DELL MONTE–OSREDNJI DEL APULIJE / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled modernega predela glavnega mesta Apulije: od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) in pristanišča na 285 hektarih, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Ogled starega mestnega središča, ki vas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in z izjemno baziliko sv. Nikolaja iz 11. St., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že dolga stoletja. Ogledali si boste tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko– nemški grad Friderika II. Popoldne vožnja do enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije − CASTEL DEL MONTE, ki je tudi nastal po zamisli Friderika II. Švabskega kot kopija osmerokotnega svetišča v Jeruzalemu. Zgradili so ga, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal zapor in karantena za kužne bolnike, danes pa je zapisan pod unescov seznam svetovne kulturne dediščine in popolnoma obnovljen. Vožnja do hotela v osrednjem delu dežele, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL–ALBEROBELLO–APPOLIGNANO–MONOPOLI−HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled največje znamenitosti dežele Apulije − kraja Alberobello. Tam si boste ogledali v tančico skrivnosti zavite stavbe, imenovane ‘Tarulli’. Ti so primer svojevrstne ljudske arhitekture z okroglimi tlorisi in stožičastimi strehami. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Popoldne se boste zapeljali do mesta Apolignano a mare–rojstni kraj slovitega pevca Domenica Modugna. Sprehod po slikovitem mestu in v kolikor bo čas dopuščal še kratek skok in ogled Monopolija–simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom in zanimivim središčem. Povratek v hotel večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL–LECCE−BRINDISI–HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do baročnega bisera južne italije − mesta Lecce. Pogosto ga imenujejo »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb središča. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali do vrhunskih detajlov. Srehodili se boste po
bogatih ulicah, obiskali Basilico di Santa Croce in šli do vladne palače (Pallazo del Governo). Nekaj prostega časa za samostojne oglede in vožnja do mesta BRINDISI, kjer se boste sprehodi po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti − najlepša je cerkev Santa Maria del Casale iz 14. st. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: MATERA–ALTAMURA–BARI–TRST–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Matere in ogled mesteca pod zaščito Unesca, ki ponuja obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih cerkvic in belo obarvanih hišk svojih nekdanjih prebivalcev. nekaj prostega časa in popoldne v kolikor bo čas dopuščal kratek ogled mesta Altamura. Vožnja do letališča v Bariju in odhod letala v pozno popoldanskih urah proti letališču v Trstu. sledi avtobusni transfer nazaj do zbornega mesta s prihodom v večernih urah.

Odhod : 27.10.2020

 • povratni avtobusni transfer do letališča in nazaj
 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu do Barija*
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane prtljage do največ 20 kg na osebo
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po Apuliji
 • 1 nočitev z zajtrkom in 3 polpenzione (večerka, zajtrk) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah po programu
 • najem sistema audioguide
 • stroške lokalnega vodenja kjer potrebno
 • vstopnino v grad Castell Dell Monte
 • DDV
 • vodenje in organizacijo potovanja
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila

Ob prijavi:

  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 potnikov 100,00 EUR/osebo

 

Na kraju samem: (na recepciji hotela)

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

  • enoposteljna soba 100,00 EUR/osebo

 

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • vstopnine pribl. 20 EUR
 • ostalo kar ni navedeno pod postavko V ceno je vključeno
Odkrita beseda
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji. Program je sestavljen po pogojih in časovnicah Družbe Ryanair.
 • Vrstni red ogledov se lahko glede na lokacijo hotela in presojo vodnika zamenja. Program ostaja kljub temu neokrnjen.
 • V primeru, da se program izpelje s katero drugo letalsko družbo bodo veljali pogoji le te.
[profiler]
Memory usage: real: 40632320, emalloc: 39767680
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem