Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

POHODNIŠKA RAJSKA MADEIRA

Hiter pregled

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato mu upravičeno pravijo biser Atlantika. Otok večne pomladi mu pravijo zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, notranjost hribovita, med vzpetinami pa se skozi ozke doline do morja prebijajo številni potoki. Najvišji vrh je Pico Ruivo, ki doseže 1861 m. Prijazni ljudje, naravne lepote, bujna vegetacija, enkratno podnebje, dobra kulinarika − rajski otok vas vabi.

Od: 1.290,00 €

Opis izdelka

1.dan : Ljubljana - Benetke – Funchal ( Madeira ) Predvidoma v popoldanskih urah avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah. Polet preko vmesnega letališča do Madeire. Prevoz do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

2. dan : Funchal Zajtrk. Ogled mesta bomo začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, ki je prava paša za oči. Ženske v tradicionalnih oblačilih, stojnice z rožami, zelenjavo in eksotičnim sadjem, ribiči s svojim dnevnim ulovom,… Sprehod skozi kolonialni del mesta do ulice Sv. Marije, kjer so v želji po revitalizaciji predela prepustili umetnikom in njihovi domišljiji preko 200 vrat, ki vodijo v stanovanja, galerije in restavracije. Nastala je pisana galerija na prostem. Postanek v rokodelski delavnici z vezeninami. Za zaključek priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo). Pozno popoldan vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

3. dan: Rt Sv. Lovrenca ( 8 km, pribl. 3.30 ure hoje ) Zajtrk. Vožnja na skrajni vzhod otoka. Pohod na Rt sv. Lovrenca je eden viškov potovanja, saj nas vodi visoko nad razpenjenim oceanom in barvnimi klifi. Postanek za okrepčilo v koči Sardinhas house in za kopanje v bližnjem zalivu. Pozno popoldan vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

4.dan : Pico dos Barcelos – Nunska dolina Zajtrk. Spoznavanje notranjosti otoka. Naš prvi postanek na poti bo razgledna točka Pico dos Barcelos (335 m), ki se nahaja na poti iz mesta Funchal in ponuja čudovit razgled na zaliv glavnega mesta. Po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi se bomo podali naprej proti Eira do Serrado (1.094 m). Po kratkem sprehodu do razgledne točke se nam bo odprl slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka ter v 800 m globoko brezno, kjer je v Nunski dolini skrita vasica Curral das Freiras. Dolina je dobila ime po nunah, ki so se v 16. stoletju sem zatekle pred pirati. Postanek za tipično kosilo s specialiteto Espetada da Madeira. Vožnja do slovitega Botaničnega parka z več kot 2500 eksotičnimi rastlinami. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

5.dan : Lavada do Risco – Lagoa do Vento – Rabacal – Levada 25 Fontes ( 13 km, pribl. 5 ur hoje ) Zajtrk. Celodnevni izlet/treking, sproščujoč sprehod ob levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi iz severnih vlažnih v južne sušne predele in skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarn po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km, mnogi so bili urejeni že v 16. stoletju. Danes so ob levadah urejene vzdrževane sprehajalne poti, ki se uporabljajo v turistične namene in omogočajo enkratne pohode v neokrnjeni naravi. Vožnja do planote Paul da Serra, od koder bomo pot nadaljevali peš. Naprej se bomo sprehodili do gostišča Rabacal in po kratkem odmoru pot nadaljevali v čudoviti naravi do slapov Risco. Spust po »Levadi 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine, po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Kratek odmor za uživanje v čudoviti naravi. Vračali se bomo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Vrnitev v hotel. Večerja.

6. dan : odkrivanje zahodnega dela Madeire Zajtrk. Odhod iz hotela proti Câmara de Lobos, tradicionalni ribiški vasici, obdani z odličnimi terasami banan. Po obisku čudovitega zaliva Câmara de Lobos se izlet nadaljuje do edine planote otoka, Paúl da Serra na 1400 metrih nadmorske višine, ob župniji Canhas. Spustimo se v Porto Moniz do najlepših naravnih tolmunov otoka Madeira. Čas za kopanje v Atlantiku. Vožnja do São Vicenteja, kjer bomo po postanku prečkali otok od severa proti jugu preko Chão dos Louros, drugega pomembnega območja lovorjevega gozda - Laurissilve, ki je od leta 1999 uvrščena na seznam svetovne dediščine. Postanek na vrhu v Encumeadi pri 1007 metrov nadmorske višine, kjer si lahko ogledamo tako severno kot južno obalo otoka. Zadnja postaja - Taberna da Poncha za uživanje v tradicionalni pijači na otoku Madeira.

7.dan : Pico do Areeiro - Pico Ruivo - Achada do Teixeira (10 km, pribl. 5 ur hoje ) Zajtrk. Iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areeiro (1.818 m). Sledi planinski pohod do najvišjega vrha Pico Ruivo (1.862 m) z enkratnimi pogledi na vulkansko osrčje otoka z višinsko razliko okoli 400 m. Po osvojitvi vrha se spustimo na sever otoka do Santane, kjer obiščemo značilne “alpske” hiške, postanek v Porto da Cruz, kjer se sprehodimo in uživamo v penečem oceanu. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

8. dan : dan namenjen individualnemu raziskovanju otoka ali pa obisku bližnjega otoka z božansko 9 km dolgo peščen plažo - Porto Santo ( doplačilo ). Zvečer večerja v Sabor a Fados, lokalu s fado glasbo.

9.dan : Funchal – Benetke – Ljubljana Zajtrk. Povratek preko vmesnega letališča do benetk. Avtobusni prevoz do Ljubljane.

ODHOD : 22.06.2022

Cena po osebi : 1.290 EUR - ob udeležbi najmanj 25 oseb

Cena vključuje : letalski prevoz, letališke pristojbine, oddano prtljago, avtobusne prevoze po programu, namestitev v dvoposteljni sobi v hotelu 4*, zajtrk in večerjo, kosilo 4. dan in večerjo z glasbo 8. dan, navedene prevoze po Madeiri, vožnjo z vzpenjačo, vstopnino v Botanični park, degustacijo tradicionalne pijače ponsa, strokovno vodenje, stroške organizacije in DDV.

Možna doplačila ob prijavi : - za skupino od 15 do 25 oseb : 90 EUR - namestitev v enoposteljni sobi : 160 EUR - vožnja z ladjo na otok Porto Santo : 60 EUR

Doplačila vodniku na poti: vožnja s sanmi 13 EUR, vstopnine v muzeje 3-5 EUR / muzeju

Čas za prijavo : 15.02.2022

[profiler]
Memory usage: real: 40108032, emalloc: 39459936
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem