Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

New York - let iz Ljubljane

Hiter pregled

Zakaj izbrati to potovanje?


sprehod skozi Central Park


kavica z rogljičkom na Times Square


obisk predstave na Broadwayu


osupljiv razgled z Empire State Buildinga


nastanitev v hotelu 4* v osrčju Manhattna Predviden hotel: COURTYARD NEW YORK MANHATTAN/TIMES SQUARE 4* 114 West 40th Street, New York, New York 10018 USA https://www.marriott.com/hotels/hotel-rooms/nycmd-courtyard-new-york-manhattan-times-square/

Od: 999,00 €

Opis izdelka

Čas potovanja: 5 dni / 3 noči

Najmanjše število potnikov: 15 

1. dan: LJUBLJANA – EVROPA – NEW YORK Polet z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali bližnjega letališča, z organiziranim prevozom do letališča) preko enega izmed evropskih letališč proti ZDA. Po pristanku v New Yorku in opravljenih mejnih formalnostih vožnja do predvidenega hotela, ki se nahaja prav v središču dogajanja, na otoku Manhattan. Nastanitev v hotelu, čas za osvežitev ter večerni sprehod do neonske mavrice trga Times Square, zbirališča Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta, ter do Rockefeller centra, ki ga imenujejo tudi »mesto v mestu«. Na edinstveni »5th Avenue« oziroma »5. aveniji« si bomo kot Audrey Hepburn ogledovali izložbe najprestižnejših trgovin ter imeli priložnost okusiti kos (»slice«) slavne newyorške pice. Spoznali bomo, da je »Veliko jabolko« res mesto, ki nikoli ne spi. Nočitev.

2. dan: NEW YORK V dopoldanskem času možnost poldnevnega avtobusnega izleta po zgornjem in spodnjem Manhattnu (doplačilo). Zapeljali se bomo skozi vse glavne mestne četrti in spoznali najpomembnejša prizorišča mesta: slikovit Centralni park s številnimi jezerci, spomeniki in sprehajalnimi potmi; središče umetnosti Lincolnov center; univerzo Columbia; sloviti Harlem; elegantno 5. avenijo z ulico milijarderjev in muzejsko četrtjo; Rockefeller center; katedralo Svetega Patricka; znamenito postajo Grand Central (po želji obisk restavracije Grand Central, ki velja za sodobno ikono mesta); umetniške četrti Soho, Tribeca, Greenwich Village, Little Italy in Chinatown; poslovno in finančno četrt s številnimi nebotičniki ter znamenito newyorško borzo; »Ground Zero«, mesto, na katerem sta stala »dvojčka«; 1 WTC z najvišjim nebotičnikom v Severni Ameriki; znameniti Brooklynski most, ki je prvi povezal mestne četrti v celoto. Po želji vožnja z ladjico do Staten Islanda, mimo kipa svobode in opazovanje področja »downtown« še z morske strani. Popoldne se bomo sprehodili do nebotičnika Empire State Building, kjer se bomo imeli možnost povzpeti na vrh (doplačilo). Vožnja z dvigalom do razgledne ploščadi je resnično nepozabno doživetje. Jasni večeri poskrbijo za razglede na čarobno osvetljen Manhattan, kjer podobe mesta zaživijo v vsem svojem sijaju. Nočitev.

3. dan: NEW YORK Prost dan za samostojno raziskovanje svetovne metropole. Priporočamo obisk vsaj enega izmed 150 muzejev: prirodoslovni muzej, MoMa, Guggenheim, Brooklyn… New York je kulinarična meka, znamenita »newyorška sirova torta« je sladica, ki jo enostavno morate poskusiti. Obiščete lahko koncert jazz glasbe, predstavo na Broadwayu, Metropolitansko opero, tekmo NBA…, možnosti je skorajda neskončno. Za nasvet se lahko obrnete na naše svetovalce, priporočamo namreč nakup vstopnic že ob rezervaciji, na poti pa vam bo svetoval tudi izkušen Kompasov vodnik. Priporočamo izlet z ladjico na otoka Liberty in Ellis (doplačilo), na katerem vam bo velikanski kip svobode »odprl vrata v novi svet«.

4. dan: NEW YORK – EVROPA - LJUBLJANA Dopoldne bomo imeli še nekaj časa za »shopping« - obisk kakšne od številnih trgovin, ki ponujajo najrazličnejše izdelke vseh cenovnih razredov (Bloomingdale's, Macy's, Century 21, Apple Store…). Ali pa za obisk Brooklyna, nekoliko bolj umirjenega dela New Yorka. Priporočamo, da se tja odpravite z metrojem, nazaj pa sprehodite čez znameniti Brooklynski most. V popoldanskih urah prevoz do letališča in polet proti Evropi.

5. dan: EVROPA – LJUBLJANA Polet preko enega izmed evropskih letališč proti Ljubljani (ali kateremu od bližnjih letališč, z organiziranim prevozom do Ljubljane).

Odhod : 17.02. in 25.02.2022

Pogoji potovanja v ZDA

POGOJI POTOVANJA V ZDA veljavni 28.12.2021

 • Od 8. novembra 2021 morajo biti vsi tujci, ki niso priseljenci (imetniki zelene karte ali priseljenskih vizumov), v celoti cepljeni in predložiti dokazilo o cepljenju pred vkrcanjem na letalo za ZDA, razen v kolikor niso uvrščeni med izjeme,

IZJEME:

 • Otroci do 18 leta starosti
 • Diplomati (A in G vize)
 • Člani letalskih in morskih posadk (viza D)
 • Opravičeni cepljenju zaradi predhodne imunske reakcije na prvo dozo cepiva
 • Člani humanitarnih organizacij, ki vstopajo zaradi zdravstvenih kriz z odobrenim vstopom s strani centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) Z.D.A.

Informacije o izjemah najdete na naslednji povezavi:  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/proof-of-vaccination.html#noncitizen

Glede na smernice Centrov za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) lahko v ZDA vstopijo potniki, ki so polno cepljeni s cepivi, ki jih je za nujno uporabo odobrila WHO. Poleg tega so priznana tudi cepiva ali kombinacija cepiv, ki so navedena v tehničnih navodilih, ki so priloga odredbe CDC.  Za potovanje v ZDA so priznana vsa cepiva, ki se uporabljajo v Sloveniji.

Glede na smernice CDC so osebe popolnoma cepljene vsaj 14 dni po cepljenju s cepivom z enkratnim odmerkom in vsaj 14 dni po cepljenju z drugim odmerkom cepiva z dvema odmerkoma (prizna se katera koli kombinacija dveh odmerkov cepiv odobrenih s strani FDA in WHO za uporabo v nujnih primerih).

Potrdilo o cepljenju mora vsebovati:

 • osebne podatke imetnika (npr. osebno ime, datum rojstva), ki se morajo ujemati s podatki v potovalnem dokumentu.
 • podatke o vrsti cepiva, številu in datumih odmerkov, da lahko pristojna oseba preveri, ali je potnik polno cepljen.

Glede na tehnična navodila objavljena na spletni strani CDC so med sprejemljivimi potrdili navedena tudi EU Covid digitalna potrdila.

Obvezno testiranje za vstop v ZDA 

 • Od 6.12.2021 morajo vsi mednarodni letalski potniki, ki so dopolnili dve leti, poleg obveznega cepljenja predložiti fizično ali digitalno dokazilo o negativnem testu opravljenem vsaj en dan pred potovanjem v ZDA ali dokazila, da so preboleli Covid-19.

Med drugim so priznani hitri antigenski testi in testi po metodi NAAT (nucleic acid amplification test), vključno PCR testi.

Časovni okvir testiranja ni 24 ur, kar pomeni, da se potnik lahko testira zadnji dan pred vkrcanjem na letalo ob katerikoli uri. V kolikor potnik leti v ZDA v nedeljo ob 13 uri, se lahko testira kadarkoli v soboto, tudi pred 13 uro.

Potrdilo o testiranju mora vsebovati naslednje podatke:

 • osebne podatke imetnika (ime in priimek ter vsaj en dodaten podatek, npr. datum rojstva, št. potne listine);
 • izvajalec testiranja (laboratorij, zdravstvena ustanova, itd.);
 • datum testiranja (največ en dan pred potovanjem);
 • vrsta testa (antigenski, testi po metodi NAAT);
 • rezultat testiranja.

Test je potrebno pokazati letalski družbi pred vkrcanjem na letalo ter po potrebi pristojnim federalnim, državnim ali lokalnim organom po prihodu v ZDA.

Mednarodni letalski potniki lahko namesto dokazila o negativnem testu na COVID-19 predložijo dokazila, da so preboleli Covid-19: rezultat pozitivnega testa narejen največ 90 dni in najmanj 10 pred potovanjem skupaj s potrdilom zdravnika, iz katerega je razvidno, da oseba lahko potuje oz. da izolacija ni več potrebna.

Potrdilo  mora vsebovati osebne podatke potnika, ki se morajo ujemati z osebnimi podatki v potni listini. Potrdilo mora biti podpisano in datirano ter izdano na uradni glavi, ki vsebuje ime, naslov in telefonsko številko izdajatelja.

Poleg tega morajo potniki v roku 72 ur pred vkrcanjem na letalo podpisati izjavo, v kateri potrdijo, da izpolnjujejo pogoje za vstop v ZDA.

Vsi potniki morajo letalski družbi predložiti svoje kontaktne podatke za lažje sledenje okužbam, tj. za vzpostavitev kontakta s potnikom in njegovimi drugimi kontakti v primeru, da so bili izpostavljeni okuženi ali bolni osebi z nalezljivo boleznijo Covid-19.

Potniki so lahko oproščeni pogoja testiranja na podlagi odobritve pristojnega organa (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) zgolj v izjemnih primerih, npr. v primeru nujne zdravstvene evakuacije, če testiranja ni mogoče opraviti pred potovanjem. Zaprosilo za oprostitev pogoja testiranja se CDC posreduje preko diplomatskega ali konzularnega predstavništva ZDA.

Po prihodu v ZDA je potrebno upoštevati smernice CDC.

CDC cepljenim potnikom priporoča ponovno testiranje v roku 3-5 dni po prihodu, samoopazovanje in samoizolacijo, v kolikor kažejo znake okužbe, ter nato ponovno testiranje.

Tudi otroci se morajo po prihodu v ZDA testirati v roku 3-5 dni po vstopu. Za necepljene otroke obvezna karantena ni predvidena, razen v kolikor je test pozitiven ali kažejo znake okužbe.

Več informacij –  www.washington.embassy.si

V ceno je vključeno :

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami in dodatkom za gorivo;

povratni transfer letališče – hotel - letališče;

3 x nočitev v dvoposteljni sobi v hotelu 4* na Manhattnu (predviden hotel COURTYARD BY MARRTION MANHATTAN TIMES SQUARE 4*);

slovensko spremstvo/vodenje; organizacijo potovanja

Možna doplačila (ob prijavi): registracija ESTA za vstop v ZDA 36 EUR/osebo (obvezna za vstop v ZDA) enoposteljna soba 270 EUR/osebo poldnevni ogled mesta 50 EUR/osebo rezervacija obiska z vključeno vstopnino na razgledno ploščad Empire State Building 55 EUR/osebo Možna doplačila (na poti): podzemna železnica 2,75 USD (ena vožnja), vstopnine v muzeje 18–22 USD na muzej, ladjica okoli Manhattna in kipa svobode 15–32 USD, napitnine 15 USD. ostalo kar ni navedeno v postavki cena cključuje

Popusti: prvi in drugi otrok do 12 let v spremstvu dveh odraslih oseb 30% tretja odrasla oseba v triposteljni sobi 30 EUR/osebo tretja in četrta odrasla oseba v štiri posteljni sobi 60 EUR/osebo.

Cena ne vključuje: navedenih doplačil napitnin osebnih izdatkov morebitnih dodatnih izletov in vstopnin v okviru potovanja

[profiler]
Memory usage: real: 40108032, emalloc: 39484760
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem