Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

MADEIRA-EKSOTIČNI VRT ATLANTIKA

Hiter pregled

– doživite dramatični vulkanski otok večne pomladi


– sprehodite se po levadah in uživajte v subtropskem zelenju


– presenečenja in spektakularne panorame


– samo za vas

Od: 900,00 €

Opis izdelka

Program

1. dan: LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (letalo, H*)

2. dan: FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev. (H*, Z)

3. dan: FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

4. dan: FUNCHAL- izlet na kite in delfine Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo v parku sv. Katarine, se sprehodimo skozi čudovit mestni park in vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale in mestne hiše vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev. (H*, Z)

5. dan: FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra in postanemo pri morju vetrnic. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Še eno lepo panoramsko cestico smo izbrali za vožnjo do svetilnika na Ponta do Pargo, kjer stojimo nad spektakularno obalo in razpenjenim oceanom. Uživanje v prizorih. Vožnja do mesta Calheta, kjer se nahaja ena izmed 2 peščenih plaž na otoku. Kot naročeno za kratek počitek ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

6. dan: FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA Zajtrk. Vožnja na planoto Paul da Serra, kjer postanemo pri prastarih lovorikovcih. Krajši sprehod. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo do vasice Sao Vincente. Vožnja na Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

7. dan: FUNCHAL – prosto ali izlet po želji Zajtrk. Prost dan. Lahko ga izkoristite za počitek in kopanje, raziskovanje Funchala ali se udeležite izleta po želji – recimo celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiraa do Ruiva) ali pa se odločite za katero izmed aktivnosti kot so izlet z jeepi, kolesarjenje, kanjoning, surfanje na valovih,… Zvečer po želji (za doplačilo) možnost tradicionalnega Fado večera v intimnem vzdušju, z značilno jedjo ”espetada”. Nočitev. (H*, Z)

8. dan: FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, letalo)

Odhodi: 26.09, 16.10, 24.10, 21.10, 21.11, 28.11, 19.12, 25.12. 2021

[profiler]
Memory usage: real: 39845888, emalloc: 39373184
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem