Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

DOŽIVETI GRUZIJA IN ARMENIJA IN SVANETI

Hiter pregled

- zamaknjeni Tbilisi in vibrantni Erevan


- visoki Kavkaz, zelena Gruzija in dramatična Armenija


- skrivnostna, odmaknjena dolina Svaneti

Od: 1.755,00 €

Opis izdelka

Program

1. dan: LJUBLJANA - TBILISI. Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Tbilisi. (letalo)

2. dan: TBILISI – DAVID GAREJA – SIGHNAGHI - TBILISI. Po pristanku letala (zgodaj zjutraj) se vkrcamo na avtobus. Ob sončnem vzhodu nas pričaka neverjetna mesečeva pokrajina na meji z Azerbajdžanom ter ena najlepših gruzijskih znamenitosti – v skalo vklesana Davidova cerkev in samostan. V skladu z možnostjo jutranji sprehod na vrh grebena in fantastičen pogled na sosednjo deželo. Počitek na vožnji v vinorodno deželo Kakheti. Obiščemo vinsko klet v Sighnaghiju, kjer poskusimo vino narejeno po starodavnem »kvevri postopku«, se spoznamo s tradicijo tamade (mojstra nazdravljanja) in pomagamo pri pripravi tradicionalnih jedi. Vožnja v Tbilisi. Namestitev in nočitev. (H, K, degustacija vina)

3. dan: TBILISI. Zajtrk. Celodnevni ogled Tbilisija, čudovitega mesta ob reki Mtkvari. Začnemo pri cerkvici Metekhi ter kipu Vahtanga Gorgasalija. Mimo bivše stolnice Sioni se po ozkih ulicah počasi odpravimo do Trga svobode, sredi katerega so postavili kip sv. Jurija, zaščitnika Gruzije. Z žičnico se odpeljemo do kipa Matere Gruzije, potem pa se sprehodimo do trdnjave Narikala, iz katere se odpira enkraten pogled na mesto. Vstopimo v muslimansko četrt z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Vrnitev v hotel. Zvečer se odpravimo v bližnjo restavracijo, kjer imamo večerjo s spremljavo tradicionalnih plesov. Nočitev. (H, Z, žičnica)

4. dan: TBILISI – UPLITSIHE – GORI – ANANURI – STEPANTSMINDA (okolica). Zajtrk. Na poti proti Goriju mimo nas drvijo prizori tradicionalne Gruzije vse do jamskega mesta Uplitsihe, kjer raziščemo ostanke v skalo vklesane antične prestolnice ob reki Mtkvari. Nadaljujemo pot v Gori, rojstno mesto enega najbolj prepoznavnih Gruzijcev – Stalina. Tam si ogledamo njegov muzej in rojstno hišo. Zatem se odpravimo naprej in se ustavimo pri “oranžnem vrelcu”, pri spomeniku gruzijsko-ruskega prijateljstva ter pri utrdbi Ananuri. Mahnemo jo nazaj – a ne proti Tbilisiju, temveč zavijemo na sever – po vojaški transkavkaški “avtocesti” globoko v osrčje veličastnega Visokega Kavkaza. Namestitev v penzionu. Večerja. Nočitev. (P, ZV)

5. dan: STEPANTSMINDA – pohod do GERGETI – JVARI - MTSKHETA (UNESCO) – TBILISI - spalnik v EREVAN. Jutranji pohod do cerkvice Gergeti in nazaj bo trajal štiri ure, z nekaj sreče pa se nam bo v vsej svoji veličini pokazal tudi mogočni 5-tisočak Kazbek. Zajtrk po vrnitvi s pohoda. Vožnja nazaj proti Tbilisiju. Na poti se ustavimo na hribčku nad Mtskheto, kjer nas čaka cerkev Jvari s panoramskim pogledom na sotočje rek Mtkvari in Aragvi ter na najsvetejšo katedralo Svetitskhoveli, ki si jo po spustu v mesto tudi ogledamo. Kratka vožnja v Tbilisi. Prosto v mestu do odhoda na železniško postajo. Nočitev na vlaku. (Z, spalnik)

6. dan: EREVAN – KHOR VIRAP - izlet v ECHMIADZIN (UNESCO). Jutranji prihod v Erevan. Zajtrk. Jutranja vožnja po rodovitni araratski nižini ob turški meji. Na poti zavijemo proti Khor Virapu, saj se nam tam odpre čudovit pogled na goro Ararat. Nato se odpeljemo do Echmiadzina, verskega središča, kjer obiščemo glavno katedralo in okolico. Pozno popoldne se spoznamo z umetnostjo izdelave in uživanja armenskega »konjaka«. Vrnitev v Erevan. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

7. dan: EREVAN – izlet v GARNI. Zajtrk. Vožnja do spomenika Materi Armeniji, kjer se nam odpre pogled na celo mesto. Po mogočnem stopnišču se spustimo proti centru mesta in obiščemo inštitut Matenadaran, kjer hranijo najdragocenejše rokopise. V malem muzeju na kratko vživimo v domišljijski svet vsestranskega umetnika Sergeja Parajanova. Sledi vožnja proti antičnemu templju Garni. Kar mistično je raziskovanje grško-rimskih ostankov na armenskem višavju, daleč od matične dežele. Še lepši pa je sprehod po soteski in uživanje v neverjetnih bazaltnih konturah. Vožnja nazaj v hotel. Prost večer in nočitev. (H*, Z)

8. dan: EREVAN – HAČKARJI - jezero SEVAN - GYUMRI. Po zajtrku najprej obiščemo park, posvečen žrtvam armenskega genocida, potem pa se odpeljemo do armenskega bisera – višinskega jezera Sevan. V Noratusu obiščemo pokopališče z največ armenskimi hačkarji na enem mestu. V Sevanavanku obiščemo samostan na hribu s čudovitim pogledom na okolico. Prosto za kopanje in uživanje v pridobitvah armenskega turizma. Sledi vožnja mimo umirjenega Dilijana pa mimo Vanadzorja, kjer doživimo propadle sanje nekdanje Sovjetske zveze o težki industriji. Potem vstopimo v veličastno goličavo do drugega največjega armenskega mesta Gyumrija. Gre za eno najstarejših stalnih naselbin v deželi (že od 5. stoletja p. n. š.). Danes ga zaznamujejo predvsem zgradbe iz črnega tufa. Sprehod po mestu, namestitev in nočitev. (H, Z)

ODHOD: 17.09.2021

[profiler]
Memory usage: real: 40108032, emalloc: 39375384
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem