Product was successfully added to your shopping cart.
-->

(0)5 7305050 KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Čarobni MAROKO

Hiter pregled

Zakaj izbrati to potovanje?


Casablanca


slikoviti srednjeveški Fes


nekdanja prestolnica Meknes sedanja prestolnica Rabat


čez Srednji Atlas k Berberom v Erfoud Ouarzazate, vrata v puščavo čez Visoki Atlas v Marakeš, rdeči biser juga

Od: 959,00 €

Opis izdelka

1. dan: LJUBLJANA – BENETKE – CASABLANCA/ večerja Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča Benetke. Polet letala v Casablanco. Po pristanku in po opravljenih obmejnih obveznostih sledi zunanji ogled druge največje mošeje v arabskem svetu, ki sprejme do 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja Hasana II. z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Sledi postanek ob obali za pozno kosilo (doplačilo) in krožni ogled centra mesta. Prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

2. dan: CASABLANCA – RABAT – MEKNES - VOLUBILIS – FES/ zajtrk, večerja Po zajtrku sledi vožnja do glavnega mesta Maroka, Rabata. Ogled upravnega središča kraljevine, ki ga imenujejo tudi “belo kraljevsko mesto”. Zunanji ogled kraljeve palače, Hassanovega stolpa in mavzoleja Mohameda V., prav tistega kralja, ki je zaslužen za neodvisnost Maroka. Sledi vožnja do Meknesa, mesta, ki je močno povezano z življenjem enega najmogočnejših maroških kraljev, Moulaya Ismaila. Iz časov njegovega vladanja, konec 17. st., ko je Meknes postal glavno mesto dežele, so še danes vidni številni veličastni spomeniki, ogleda vredni. Obiskali boste kraljeve konjušnice, žitne kašče ter mavzolej, kjer je pokopan kralj. Pomudili se boste še pri najznamenitejših mestnih vratih, Bab El Mansour, ki slovijo tudi kot najlepša mestna vrata Severne Afrike.Vožnja do ostankov rimskega mesta Volubilis, ki so ga nekoč obdajali nasadi oljk. Glavna ekonomska panoga je bila najverjetneje pridelava oljčnega olja, ki je prinesla blagostanje, še danes vidno v ostankih javnih in zasebnih zgradb. Nekatere so krašene z bogatimi mozaiki, vsak pripoveduje svojo zgodbo. Pot do Feza, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: FES/ zajtrk, večerja Zajtrk. Mesto je nedvomno eno najzanimivejših in najslikovitejših mest Maroka. Je najstarejše kraljevo mesto, ustanovljeno v 9. st., za časa vladanja Moulay Idrisa II. Fes se ponaša tudi z drugo najstarejšo univerzo na svetu in si zaradi tega upravičeno zasluži status kulturnega, verskega in intelektualnega središča države. Mesto je znano po številnih palačah in mošejah z bogato arhitekturo, majhnih trgih, tradicionalnih nošah in koranskih šolah, iz katerih odmeva otroško petje. Najprej si boste ogledali kraljevo palačo, židovsko četrt in delavnico, kjer izdelujejo znamenito feško keramiko. Nato bo izlet v najstarejši mestni predel, medino, imenovano Fes–el–Bali. Sprehod po ozkih ulicah, polnih trgovcev, ki vabijo v trgovine z raznovrstnim orientalskim blagom. Doživetje se zdi kot preskok v svet pravljic iz Tisoč in ene noči. Videli boste četrt usnjarjev in barvarjev, kjer v majhnih bazenih barvajo usnje, univerzo Karaouine, zunanjost mavzoleja Moulay Idrisa II. in številne druge spomenike. Proti večeru nastanitev v hotelu in priprava na najdaljšo noč v letu. Silvestrska večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: FES – MIDELT – ERFOUD/ zajtrk, večerja Po zajtrku se boste podali na vožnjo čez pogorje Srednjega Atlasa. Na poti bodo mimo vas brzele male berberske vasice, kjer se ljudje ukvarjajo po večini s poljedelstvom, gozdovi cedre … Pot naprej vodi skozi letoviški kraj Ifrane, ki zaradi svoje lege in arhitekture bolj spominja na Švico, kot pa je običajna predstava o pokrajini in krajih v tamkajšnjem delu sveta. Pokrajina se bo ves čas spreminjala in menjala barve. Prispeli boste v mesto Midelt, z zanimivo lego na planoti med Srednjim in Visokim Atlasom. Nekje ob poti si boste privoščili kosilo (doplačilo). Pozno popoldan boste skozi zelene oaze z nasadi datljevih palm prispeli do najjužnejše točke potovanja, v mestece Erfoud. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: ERFOUD – TINERHIR – OUARZAZATE/ zajtrk, večerja Zgodaj, kdor bo želel, se bo lahko odpravil v puščavo proti Erg Chebbi in občudoval sončni vzhod. Vožnja s terenskimi vozili in sprehod po sipinah. Lahko se boste odločili tudi za ježo na kameljih hrbtih (doplačilo). Po zajtrku vožnja po slikoviti pokrajini, bogati z zelenimi oazami, polnimi sadnega drevja in datljevih palm. Obisk soseske Todra, obdane z več sto metrov visokimi granitnimi skalami. Postanek in nekaj prostega časa za sprehod ali kosilo po želji. Vožnja po dolini reke Dades proti Ouarzazatu, ki slovi tudi kot središče filmske industrije. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan: OUARZAZATE – AIT BENHADDOU – MARAKEŠ/ zajtrk, večerja Po zajtrku si boste ogledali eno najlepše ohranjenih kasb na maroškem jugu, nato pa se boste odpravili do bližnje vasi Ait Benhaddou, ki je pod zaščito UNESCA. Tam se nahaja še ena izmed lepših kasb, ki je postavljena na vzpetini in dominira nad dolino pod njo. S svojo rdečkasto barvo se skoraj staplja z okoljem. Utrdba je bila scensko prizorišče mnogih filmov. Čas za kosilo in vožnja čez Visoki Atlas, čez prelaz Tizi–n–Ticha do Marakeša. Marakeš je kraljevo mesto in najbolj barvito mesto Maroka. Imenujejo ga tudi “rdeči biser juga”. Nastanitev v hotelu in večerja. Še večerni sprehod po znamenitem trgu Jaam–el–Fna, priljubljenem zbirališču prebivalcev Marakeša, kjer boste lahko poslušali pripovedovalce pravljic, opazovali krotilce kač, akrobate ... Na malih stojnicah boste lahko okušali lokalno hrano ali pa si privoščili kozarec pomarančnega soka. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

7. dan: MARAKEŠ – CASABLANCA/ zajtrk, večerja Zajtrk. Nato celodnevni potep po mestu, čigar opečnato barvo zgradb skladno umirja zelenje številnih parkov in vrtov. Ogledali si boste mošejo Koutoubia z znamenitim minaretom s konca 12. st., vrtove in palačo Bahia, pa vrtove Majorelle, ki jih je osnoval istoimenski francoski slikar, kasneje pa odkupil in preoblikoval Yves Saint Laurent. V medini–starem delu mesta–boste obiskali eno od lekarn, kjer lahko kupite razna zelišča, začimbe in čaje, ki preženejo prav vse tegobe. Popoldan malo prostega časa za odkrivanje suka in preizkušanje vaših sposobnosti barantanja s tamkajšnjimi odličnimi trgovci. Proti večeru prevoz v Casablanco. Večerja in prenočevanje v hotelu.

8. dan: CASABLANCA – BENETKE - LJUBLJANA/ zajtrk Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in po opravljenih obmejnih obveznostih let v Benetke. Po pristanku avtobusni prevoz v Ljubljano.

Odhod : 20.02., 20.03., 24.04., 22.05., 26.06., 18.09. in 23.10.2022

 • avtobusni prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana
 • letalski prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos ročne prtljage, 1 kos oddane prtljage (do 10 kg)
 • avtobusne prevoze po programu
 • 7 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 4* (lokalne kategorije)
 • oglede po programu z vstopninami (razen vstopnine v mošejo Hasana II., ki je za doplačilo)
 • slovensko in lokalno vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV


Popust:

 • otrok do 12 leta na dodatnem ležišču z 2 odraslima 100 €/osebo


Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manj kot 30 oseb: 50 €/osebo
 • enoposteljna soba 149 €/osebo
 • 1 kos oddane prtljage (do 20 kg) 60 €/osebo


Možna doplačila  (vodniku na poti):

 • vstopnina za mošejo Hasana II. pribl.18 €/osebo
 • izlet v puščavo 45 €/osebo
 • napitnine 45 €/osebo – v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in drugo osebje (napitnine poravna vodnik za celo skupino).

 

Opozorilo:

 • na letu je dovoljen 10 kg ročne prtljage, maksimalnih dimenzij 55 cm x 40 cm x 20 cm. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 60 € za 1 kos oddane prtljage največ 20 kg. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Lahko se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi, dimenzije se ob tem ne spremenijo.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v veljavnem potnem listu. Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost potnega lista, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.


Odkrita beseda:

 • poleti so z nizkocenovnim letalskim prevoznikom, zato na letalu ni obroka. Zaradi spremenljivega poletnega in zimskega voznega reda je možno, da bodo ogledi prvega in zadnjega dne zamenjani.


Opomba:

 • če ne bo možnosti realizacije leta iz Benetk, bo let s katerega izmed drugih okoliških letališč. V tem primeru bo morda potrebno doplačilo za prevoz z drugega letališča. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in povratka, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Program bo prilagojen letalskemu prevozu.
 • Objavljeni programi so primerni za odhode vse leto. Upoštevati je treba, da se skozi različne letne čase spreminja narava, dolžina dneva in temperature. Ponekod se bodo ogledi nadaljevali po sončnem zahodu.
[profiler]
Memory usage: real: 40108032, emalloc: 39480384
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem